Lustrumlezingen

Deze zomer wil ik graag stilstaan bij het eerste lustrum van Musica Docet; gecombineerd met de ervaring van meer dan 30 jaar muziekhistorische cursussen en lezingen, bracht mij dat op het idee twee bijzondere lustrumlezingen te organiseren. Graag hef ik na afloop het glas met jullie met Italiaanse lekkernijen!


Mare Nostrum - Dordrecht

Een muzikale reis rond de Middellandse Zee in klank, woord en beeld

Meer dan ooit dringt de enorme verscheidenheid aan culturen rond de Middellandse Zee zich aan ons op: vele eeuwen zijn zij met elkaar geconfronteerd, is er sprake geweest van onderlinge beïnvloeding en zijn grenzen verlegd.

In deze korte maar krachtige lezing zullen we een denkbeeldige reis maken in woord, klank en beeld, beginnend in Zuid-Italië, met de klok mee bewegend langs de noordelijke, oostelijke en zuidelijke kusten van de Mediterranea om uit te komen in Noord-Italië.

De rijkdom aan culturen kan prachtig naar voren komen door ze tot klinken en in beeld te brengen, waarbij zowel klassieke als traditionele muziek aan bod zal komen. 


(On)gekende Hoogtepunten - Bilthoven - VOLGEBOEKT

In vogelvlucht door de geschiedenis

In deze lezing neem ik in vogelvlucht de geschiedenis door a.d.h.v. hoogtepunten die mij zeer na aan het hoofd en het hart liggen, anders gezegd, met werken die ik mee zou nemen naar het spreekwoordelijke eiland.

Zo komen niet te missen (en deels minder bekende) composities langs die samen in een notendop een klankbeeld geven van middeleeuwen tot nu.

Laat u verrassen door een kleurrijke selectie wonderwerken; al doende kijken we terug maar tevens vooruit naar komende programma’s!


 Lezingen 'op de plank' 

Praktische zaken

 

DORDRECHT

Mare Nostrum

Europazaal Baptistengemeente
Vrieseweg 64

Woensdag 22 augustus 2018
14.00 - 15.15 uur 

Kosten:
(Lustrum)prijs: € 10,-

Inschrijfformulier lezingen


BILTHOVEN

Ongekende Hoogtepunten

Zuiderkapel
Boslaan 3

Dinsdag 24 juli 2018
14.00 - 15.15 uur

Kosten:
(Lustrum)prijs: € 10,-

VOLGEBOEKT